Az Ön kosara üres!

NEWTON

newton logo

A futás világában tért hódított minimalista futás ötlete tulajdonképpen a Newtonnal indult. A cég azonban felismerte, hogy a lábujjhegyen való, minimalista, nagyon vékony talpú cipőben, illetve adott esetben cipő nélküli futással szemben egy olyan védelmet is kell adni a talpnak, amely különböző városi, akár erdei környezetben is alkalmas a megfelelő technikájú futás végrehajtására. E mellett persze a cipőnek nem szabad elveszítenie azt a funkcióját, amire tervezték vagyis, hogy a futó a talp elülső felére érkezve landoljon és a talajra érkezés csillapítását elsősorban a bokaízület végezze.

A NEWTON véleményünk szerint zseniálisan oldotta meg ezt, kombinálva egy olyan energia visszaadó platformmal, amely minden eddiginél szebb és nem utolsó sorban gyorsabb futómozgást eredményezhet. Ráadásul ennek a platformnak a modellenként eltérő keménységű anyagával lehetővé teszi, hogy minden futó megtalálhassa a saját előképzettségének megfelelő cipőt.

Nézd meg a videót!

pops

A cég nem csak azzal van tisztában, hogy a futók nagy részének nem ugyanolyan magasságú és szerkezetű, un. naturális cipő a megfelelő, hanem a cipő sarok kialakításával arra is figyel, hogy egyes távok közben az izomzat fáradásával esetlegesen sarokra kerülő futók is kapjanak védelmet a cipő révén. Ezért az előbb említett platform, vagyis jelzésük szerint POP (Point Of Power) 3 féle keménysége mellett a cipők dropját, a talp első és hátsó része közti magasság különbséget is változtatják modellenként.

Léteznek 6 mm-es, 4,5 mm-es 3 mm-es, 2 és 0 mm talp eséssel rendelkező cipők a palettájukban. A cipők talpa nagyon jó minőségű habból készül, védelmet ad a fáradt lábnak, sarkára kopóréteg került a sarokra kerüléskor adódó ütés és koptató hatás kezelésére.

                        Newton-Running-POP1-Lugs newton sarok

A 6 mm-es modelleket azoknak ajánljuk, akik még csak most kacsintgatnak a talp elülső felére érkező futóstílus felé, eddig klasszikus, 10-12 milliméteres droppal épített futócipőkben futottak, sarokra érkezős technikával. Nekik jó belépés ez a Newton éa a naturális futás világába. Ezeknél a modelleknél a talppárna alatt a POP 3 platformot alkalmazza a gyártó, mely egy agresszívnak egyáltalán nem mondható lökést jelent a futó számára.

newton-pop-3

Kicsit tapasztaltabbaknak már a 4,5 mm-es modelleket is javasoljuk POP 2-es, kicsit keményebb platformmal a minden napos futásokhoz, edzésekhez. Ezek a cipők tempósabb futásokra is használhatók azoknak is, akiknek már van tapasztalata a naturális futás terén.

pop2

Akik még nagyobb tempóra vágynak és/vagy már futottak félverseny, verseny cipőkben és törzs izomzatuk is felkészültebb a "peckesebb" futótechnika kivitelezésére a 3 és 2 mm-es modelleket is ajánljuk már POP 1 energia visszaadó rendszerrel.

pop1

A Newton versenycipőit a pille könnyűség és a 0 mm-es drop jellemzi. Mintha hanyatt esnénk benne, ha beleállunk. Verseny közben elképesztően jól támogatja az aktív, gyors, magas súlypontú futást. Súlya 150 gramm alatt marad. 10 km-ig, triatlonban olimpiai távig javasoljuk használatát.

TRI RACER CIKK

 

Funkcionalitásuk mellett a Newton modellek rendkívül könnyűek. Minden modell 250 gramm alatt marad, de a legtöbb 200 gramm környékén van. Formájuk, felépítésük mellet színükkel is kitűnnek a futócipők mezőnyéből.

A Newtonnál is gondoltak a gyengébb, lazább bokájú futókra, egyes modelleknél (Energy, Kismet, Motion) a talp belső fele egy picit sűrűbb anyagból készül a jobb tartás érdekében. Ez azonban nem azonos a stabil cipők határozott alátámasztásával.

Nem véletlenül örvend a Newton Running hatalmas népszerűségnek a tengerentúlon, de ma már Európában is. Lépj be a Newton futók közé. Legyen egy Newtonod akár a hagyományos futócipőd mellett!

Hello Newton! Hello Better!

A modellek megvásárolhatók Lajos utcai üzletünkben. (klikk a képre)

hello better